RM41.00 RM55.00
Buku Pregnancy Planner
Price RM41.00 RM55.00
Size (L x W x H) 24 cm x 19.5 cm x 5.5 cm
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight

INFO BUKU PREGNANCY PLANNER

Saiz Buku : A5 (separuh A4)
Jumlah Mukasurat : 170 m/s 
Material Cover : Hardcover
Binding : Wire-O
Box : Include

Add On Extra Bubble Wrap : + RM1.00

> PEMBELIAN RM70 KE ATAS UNTUK FREE POSTAGE
*Semenanjung Malaysia sahaja / Peninsular Malaysia only

Jika anda baru berkahwin atau baru dapat berita gembira anda hamil maka buku ini memang KHAS untuk anda!

Lebih-lebih lagi jika ini cahaya mata pertama anda atau pasangan anda.
 

Kerana terus terang cik Kiz katakan, jika anda rasa urusan untuk kahwin pun dah complicated, urusan kehamilan 2x atau 3x lebih complicated.
 

Serius!
 

 

Ini antara masalah yang dihadapi rata-rata ibu mengandung sepanjang kehamilan :

  • Tak tahu apa nak dibuat dulu, apa yang perlu buat kemudian. 
     

  • Tidak merekod benda-benda yang penting sepanjang kehamilan. Doktor/nurse jadi susah untuk tau punca bila ada masalah tiba-tiba.
     

  • Terlepas pandang urusan penting sebab banyak kena fikir. Contohnya terlupa untuk kira pergerakan bayi bila sudah masuk trimester ketiga.
     

  • Salah faham dengan mitos-mitos berkaitan kehamilan. Contoh paling femes, makan buah nenas boleh menyebabkan keguguran. Padahal ianya hanya boleh terjadi jika anda makan terlalu banyak nenas dalam 1 masa. 
     

  • Tidak tahu bagaimana nak buat perancang untuk kewangan untuk bersalin & bayi. Ini boleh menyebabkan masalah kewangan yang kritikal untuk anda & suami.

 


Memperkenalkan…

Buku Pregnancy Planner!

Sebuah buku yang lengkap A~Z dengan pelbagai tips, checklist & panduan penting buat para ibu hamil.
 

Sekarang anda hanya perlu fokus 100% pada bayi comel yang bakal lahir tanpa stress.
 

 

Kenapa Anda Perlu Miliki Buku Ini?

1. LENGKAP & PADAT HABIS

Buku ini lengkap A~Z dengan segala tips, panduan & checklist yang anda perlukan sepanjang tempoh kehamilan. Rujuk tab bahagian ‘what's in the box’ untuk senarai kandungan.
 

2. TIADA YANG AKAN TERLEPAS PANDANG

Selalu terjadi bila terlalu banyak perkara nak dibuat pada satu masa, akan ada benda terlepas pandang. Dengan bantuan checklist InsyaAllah anda tak perlu panik, tick saja mana yang dah buat/ada.
 

3. JANGAN PERCAYA FAKTA TAK TEPAT

Kami mengambil masa 3 BULAN untuk research konten yang hendak dimasukkan dalam buku ini. Ini supaya anda hanya dapat info yang betul & sahih sahaja (ada banyak info tak betul diluar sana).
 

4. SESUAI DIJADIKAN HADIAH YANG BERMANFAAT

Ibu yang sedang mengandung pasti sangat gembira jika dapat hadiah buku ini daripada anda + dalam masa yang sama sangat bermanfaat untuknya.

 

5. KENANGAN MASA HADAPAN

Bayangkan anak anda dah besar (mungkin dah sekolah), kemudian anda terjumpa buku ini, dimana dalamnya sarat dengan tulisan, nota & gambar yang anda kepilkan sepanjang journey mengandungkan anak anda itu. Bagi cik Kiz, ini benda paling membuatkan buku ini berharga sangat-sangat.

 


Apa kata mereka?

test

"Thank you produce planner untuk bakal2 mummy first timer..."

 

"...beli sebab banyak sangat ilmu dalam buku ni"

 

"serius x tipu..mmg membantu sgt2...very detail from a to z"

 

"Terharu sangat2.. Membantu untuk ibu hamil, lagi2 yang baru macam sy"

 

Sedikit Preview Konten Buku Ini

Rujuk bahagian 'What's in the box' untuk senarai kandungan buku

 

 

Jaminan 100% Wang Dikembalikan tanpa banyak soal sekiranya anda rasa buku ini lansung tidak membantu.
 

Dan anda boleh simpan buku tersebut. Biar kami tanggung risiko anda.

 

INFO PENTING
 

1. Selepas order dibuat anda akan menerima email pengesahan bayaran dengan status "processing" dalam masa 48 jam.
 

2. Selepas pregnancy planner anda sudah dipos, anda akan menerima tracking number melalui email dengan status "shipped" dalam masa 24 jam. 
 

3. Pemprosesan & penghantaran order dibuat pada hari Isnin hingga Jumaat sahaja.

 

Sebarang pertanyaan/masalah:

Whatsapp
019 235 4631 (fatin)
019 275 0165 (aryna)

 

Untuk Self Pickup (Tiada sepanjang total lockdown)
Kiz Print, No 31-A, Jln Kristal K7/K,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.
(Atas restoran 3 Budak Gemok)

What's in the box

EXTRA BONUS JIKA ANDA DAPATKAN SEKARANG!

> Buku Pregnancy Planner Hardcover

> Free Gift Pouch Bag*

> Box Packaging Comeiiii

*freegift akan diganti lain jika kehabisan stok

 

KONTEN BUKU

  • Profil ibu & ayah
  • Purata Kitran Haid
  • Fasa Kitaran Haid
  • Tips Cepat Hamil
  • Simptom Kehamilan
  • Profil Hari Kehamilan
  • Jadual Berat Badan yang Sesuai
  • Carta Kenaikan Berat Badan
  • Jadual Temujanji Pranatal
  • Tarikh-tarikh detik istimewa untuk kenangan
  • Perubahan Janin dari 1-9 bulan
  • Senarai Semak Trimester 1 (26 list)
  • Senarai Semak Trimester 2 (25 list)
  • Senarai Semak Trimester 3 (23 list)
  • Mitos & Fakta Kehamilan
  • Panduan Pemakanan Semasa Hamil (penting)
  • Vitamin & Suplemen Tracker
  • Tips & Panduan Berpuasa bagi Ibu Hamil
  • Amalan Semasa Hamil
  • Do & Dont Senaman Ibu Hamil
  • Merancang Kewangan
  • Catatan Trimester 1 & Surat
  • Catatan Trimester 2 & Surat
  • Catatan Trimester 3 & Surat
  • Catatan & Gambar ‘Ultrasound’
  • Senarai Semak Keperluan Ibu Semasa Hamil
  • Bajet Perbelanjaan (klinikal, pakaian, suplemen, lain-lain)
  • Senarai Semak Keperluan Bayi
  • Bajet Perbelanjaan Keperluan Bayi
  • Senarai Semak Keperluan Semasa Berpantang
  • Bajet Perbelanjaan Semasa Berpantang
  • Senarai Semak Beg Hospital (ibu)
  • Senarai Semak Beg Hospital (bayi)
  • Ruang ‘brainstorm’ nama bayi
  • Panduan Pergerakan Bayi Dalam Kandungan
  • Tanda-tanda Awal Bersalin
  • Doa & Zikir Mudah Bersalin
  • Perkara Penting Selepas Kelahiran Bayi
  • Info Bayi
  • Catatan Kenangan Saat-Saat Kelahiran
  • Ruang Nota Kosong